9 Ağustos 2013 Cuma

Velvele Mecmua Sayı 4


Elime yeni geçen bir dergi! Halbuki onlar çoktan 4. sayılarını basmışlar. Öğrenci işi "Geyik Tabanlı Gerçeksel" bir mecmua. Kapağı açtıktan sonra karşımızda "Kucaklama Kınama" bölümü var. Güldüm onlara. Girizgâhla başlıyorlar. Sonrasında Yeraltından Notlar geliyor ki patatesleri anlatıyor. Gerçekten patates nedir, türleri nelerdir. Bu yazıyı "haber niteliği taşımıyor bahanesiyle" basın kartı vermeyen Başbakalın Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne ithaf etmişler. Sonraki ise Kalorifer Petekleriyle Röportaj. Daha sonra ise Bikini Diyetleri Derneği'nin ilk ve son basın bildirisini okuyoruz.

Kitaplara Açılan Pimapen bölümünde ise, Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler kitabı ile Friedrich Nietzsche'nin Deccal - Hristiyanlığa Lanet kitabını ele almışlar.

Düğün ve Direniş'i okuduktan sonra Hiç Gerek Yoktu'yu okuyorsunuz. Yanında ise bir sinek öldürmelik vermişler. Hedef de koymuşlar, o hedefte sineği öldürüp resmini onlara gönderenlere bira ya da dürüm ayran hediyeymiş.

11 Adımda Direnişçi olma yönergesinden sonra bir Çamaşır Makinesi hikayesi mevcut. Otomatik Metaforlar sonrasındaysa Justin Bieber Marksizmi üzerine bir yazı bulunuyor. Sonrasına Tavşan ile Kaplumbağa var. Çin'in Büyük Nüfus Komplosu adlı yazı sonrasında Stencil Atölyesi'de duvar boyama kalıbı vermişler. Küçük Kırmızı Beneklerim'deyse bir başka hikaye bizleri karşılıyor. Fill In The Blanks sınavını da geçtikten sonra Ölü Sihirbaz'ın Evine konuk oluyoruz. Tanımsız Kalmışlar İçin Post Yapısal Bir Tanım: Lolo'dan sonra bizi son olarak Neden bölümü karşılıyor.

www.velvelemecmua.com 
velvelemecmua@mynet.com
velvelemecmua@gmail.com

Facebook'ta: www.facebook.com/mecmuavelvele
Twitter'da:    www.twitter.com/velvelemecmua

1 yorum:

dergi dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkürler. Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.. Kolay gelsin!

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.