20 Ocak 2014 Pazartesi

Her An Mucize


Ralph Marston'ın ikinci kitabı! 


Bu kitabın benim için bir özelliği daha var. Her üniversite öğrencisinin yaşadığı final dönemi ruhu içerisindeyken, kitap bana ulaştı. Geleceğinden haberim olmayan bu kitap, benim için hoş bir sürprizin ötesine geçti. Her An Mucize diyerek, final döneminde mavi kapağıyla karşıma çıktı! Mavi rengin bilimsel özelliklerine ve insan üzerindeki etkisine değinmeyeceğim. Kitaba baktığınızda sezdiklerinizi size bırakıyor, maviyi düşünün diyorum.

Mavi kapağından sonra; kitap, Günde Bir Doz Motivasyon'daki gibi, kurgulanmış. Ralph Marston, greatday.com sitesinde yazdıklarından seçtiklerini sınaflandırarak başlıklar altında toplamış. Günde Bir Doz Motivasyon'daki gibi okunan kitap; yanından kitabı eksik olmayanlar için, kendine yer açıyor! Bu da demektir ki birden fazla kitap taşımaya hazırlıklı olun! 

İçindekiler şu şekilde:
Her Şeyde Gizli Mucize
Giriş
Minnettarlıkla Yaşamak
Sahici Yaşamak
Olumlu Bir Tavırla Yaşamak
Kendini Bilmek Ve Anlamak
Hayattan Öğrenmek
Esnek, Yaratıcı Açık Bir Zihinle Yaşamak
Cesaretle Yaşamak
Eylem İçinde Yaşamak
Değer Yaratmak
Sebatla Yaşamak
Saplanıp Kalmayın
En İyiyi Bekleyerek Yaşamak
Kontrolü Bırakmadan Yaşamak
Sahip Olduklarından En İyi Şekilde Yararlanmak
Ânı Dolu Dolu Yaşamak
Huzurlu Yaşamak
Zorluklar Arasında Yaşamak
Amaçla Ve Anlamlı Yaşamak
Değerli Hayatınız
İlk kitaptaki gibi, anabaşlıkların altında altbaşlıklar dizilimiş durumda. Bu kitapla birlikte, bitirmeden bloga yazdığım ikinci kitap oldu! Bitinceye kadar çantadan eksik olmayan, bittikten sonra da kitaplıktan alınıp alınıp okumalık bir kitap! Her gün bir doz motivasyonla, her anın bir mucize olduğunu unutmamak güzel bir şey! 

Ralph S. Marston, Jr. bizi bu kitabında bir şiirle karşılıyor;
Merak ettiğin olur mu hiç
her şeyde gizli mucizeyi? (sayfa 9)
Bu dünyada onlardan (olumsuz şeylerden) çok daha fazla olumlu şey var. O kadar çok ki artık kanıksadık. Bütüne baktığımızda bugün, algımızın sınırlarını aşacak denli güzeldir ve harikuladedir. (sayfa 30)
Kitap, Ocak 2014 baskı tarihli olup Işıl Aydın çevirisidir. Başta Işıl Ölmez olmak üzere, Koton Kitap'a, bana böyle güzel bir sürpriz yaptıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum. Zira bunaldığım bir anda ilaç gibi geldi!
https://www.facebook.com/HerAnMucize


Kitap
Koton Kitap
İdefix.com
Kitapyurdu.com

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.