18 Ocak 2015 Pazar

Son Nefes

Michael Prescott ile tanıştığım kitap oldu. Beklediğimden daha iyi çıktı. Kitabı iyi yapan temel öykünün iyi olması. Diğer yandan kitap içinde şansa işleri kolaylaştıran durumlar mevcut. Belli ki Prescott bu noktalarda takılmış. Yine de kitabın aksiyonu içinde bu şansına durumlar bazen sıkıcı olabiliyor.

C.J. Osborn, on yaşındayken "öcü adam"la karşılaşır. Ancak ailesi buna inanmaz... Olayların küçük bir kızın korkularına atfederler. Ancak C.J. onaltı yıl sonra, bir polis memuruyken Kum Saati Katili, onun peşine düşer. C. J. Osborn'u çok hareketli bir gün beklemektedir!

Kitabın girişi Osborn'un on yaşındaki halidir ki bu da kısa bir bölümdür. Geriye kalan olaylar bir gün içinde yaşanacaklardır. Bu da kitabın hareketinin hiç düşmemesini sağlıyor ve bunu hissettiriyor.

Kitabın kapağı dikkat çekici ölçüde. İlknur Muştu'ya ait bir tasarım. Kitabın adının Son Nefes'ten daha ilginç bir şey olabileceğine inanıyorum. Zira kitabın orijinal adı da aynı anlamdadır: Last Breathe.

Kitapta ilginç bir nokta da künyenin kuşe kağıda basılmış olmasıdır.

Daha önce Arkadya Yayınları'ndan kitap okuduğumu anımsayamıyorum. Pek tanımadığım bir yayıneviydi. Bu kitapta baskı hatasıyla da karşılaşmadım.

Bendeki kitap Arkadya Yayınları'ndan Berna Kahraman çevirisiyle Aralık 2013 tarihli ilk baskısıdır.

Kitap:
Arkadya Yayınları
Kitapyurdu.com
Babil.com
İdefix.com
Dr.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.