30 Eylül 2013 Pazartesi

Sherlock Holmes Gerçekler Kanıt İster


Martı Yayınları Sherlock Holmes serisinin dördüncü kitabı.

1. Kitap: Akıl Oyunlarının Gölgesinde
2. Kitap: Suç Detayda Saklıdır
3. Kitap: Şüphe Asla Uyumaz
5. Kitap: Aklın Şüphesi Suçun Gerçeğidir

Sherlock Holmes, bu seride gerçekler için kanıtlar arıyor! Yine dönemine alıp götüren bir şaheser! Bambaşka bir tat Sherlock Holmes. Son bir kitabının kalmış olması insanın içini burksa da Sherlock Holmes hep okunacak bir şaheserdir. Bu kitapta Dr. Watson'ın bir de önsözü bulunmaktadır.  Bu kitaptaki öyküler şöyle:
İkinci Lekenin Esrarı
Wisteria Köşkü
Karton Kutu
Kızıl Çember
Bruce Partington Planları
Kara Dedektif Ölüm Döşeğinde
Leydi Frances Carfax'ın Kayboluşu
Şeytan Ayağı
Perde Kapanıyor-Sherlock Holmes'dan Son Bir Söz
İkinci Lekenin Esrarı'nda devlet için çok büyük önem arz eden bir mektup kaybolmuştur. Bulmak görevi Sherlock Holmes'ündür.

Wisteria Köşkü'nde yaşayan tuhaf bir adam olan Bay Garcia, Scott Eccles ile ahbap olur ve onu evine davet eder. Ertesi gün Scott Eccles evde kimseyi bulamaz. Bu garip olay üzerine Sherlock Holmes'ten yardım istemek için Baker Sokağı'na gelir. Orada da Bay Garcia'nın öldüğü haberini alır. Bu sorunu çözecek olan Sherlock Holmes'tür.

Karton Kutu içinde Bayan Cushing'e kesilmiş iki insan kulağı gelmiştir. Bu kulakların ardındaki gerçeği Sherlock Holmes çözecek Dr. John Watson yazacaktır.

Kızıl Çember'de Bayan Warren'ın garip kiracısını tanımak için Sherlock Holmes'ten yardım istemesi konu edilmiş. Bu garip kiracı olayının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak Sherlock Holmes'e kalmıştır!

Bruce Partington Planları olmaması gereken bir yerde -demiryolunda ölü bir adamın üzerinde- bulunmuştur. Ancak bu planlar eksiktir ve bu ölen adamın bir casus olduğu düşünülmektedir. Sherlock'un kardeşi Mycroft doğrudan Sherlock'tan bu kayıp planlar için yardım ister!

Kara Dedektif Ölüm Döşeğindedir. Bayan Hudson'un haber vermesiyle durumu öğrenen Dr. Watson hemen arkadaşının yanına gelir! Sherlock Holmes, zekasıyla okurları kendine hayran bırakacaktır.

Leydi Frances Carfax'ın Kayboluşu üzerine Sherlock Holmes'ten yardım istenir. Sherlock Holmes bu gizemin peşindedir.

Şeytan Ayağı'nda Holmes ile Watson tatildedir. Ancak tuhaf olaylar bu ikilinin yakasını bırakmamaktadır. Kaldıkları bölgedeki kilisenin papazının kiracısı kız kardeşinin tuhaf ölümünü ve erkek kardeşlerinin akıl sağlığını kaybettiğini haber alır. Bu tuhaf ölümün ardındaki gizemi Sherlock Holmes açığa çıkaracaktır!

Perde Kapanıyor'da bir Alman casusu olan Von Bork,  İngiltere Donanması'na ait şifreleri Altamont adında İrlanda asıllı bir Amerikalı'dan alacaktır. Bu işten sonra ülkeden ayrılacak olan Vor Bork'un planları istediği gibi gitmeyecektir!

Bendeki kitap Martı Yayınları'ndan Cumhur Mısırlıoğlu çevirisiyle Mart 2013 tarihli baskıdır.

Martı Yayınları
Kitapyurdu.com
İdefix.com

3 yorum:

Unknown dedi ki...

çooooooooooookgüzelllllll

Adsız dedi ki...

Devamı yok mu?

Adsız dedi ki...

Guzel

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.