18 Eylül 2013 Çarşamba

Sherlock Holmes Şüphe Asla Uyumaz


Sherlock Holmes serisinin Martı Yayınları'ndan üçüncü kitabı!

1. Kitap:  Akıl Oyunlarının Gölgesinde
2. Kitap:  Suç Detayda Saklıdır
4. Kitap:  Gerçekler Kanıt İster
5. Kitap:  Aklın Şüphesi Suçun Gerçeğidir
Sherlock Holmes öyküleri her zamanki güzelliğini sonuna kadar taşımaktadır! Profesör Moriarty, Sherlock Holmes karşılaşmasından sonra gelen öyküde Sherlock Holmes'ü yeniden gören Dr. Watson'ın heyecanını -Sherlock'un geri geleceğini bildiğim halde- paylaştım!

Bu kitaptaki öyküler şu şekilde.
Boş Ev
Nordwoodlu İnşaatçı
Dans Eden Adamlar
Bisikletli Takip
Priory Okulu Vakası
Kara Peter Vakası
Charles Augustus Milveron Vakası
Altı Napolyon'un Esrarı
Üç Öğrenci
Altın Gözlüğün Esrarı
Kayıp Futbolcu
Abey Çiftliği Vakası
Boş Ev'de Profesör Moriarty olayının perde arkasını öğreniyoruz. Devamında Moriarty Kulübü'nden bazı insanların hala Sherlock Holmes'ün peşinde olduğunu öğreniyoruz ve Sherlock'un, onlarla mücadelesini Boş Ev'de sonlandırışına tanık oluyoruz.

Nordwoodlu İnşaatçı'nın evinin yanında yangın çıkar ve inşaatçıya ait olduğu düşünülen kemikler bulunur. İnşaatçı kayıptır. Olaylar yaşanmadan hemen önce avukat olan John Hector McFarlane'e vasiyetini hazırlatır ve bu sırada Farlane, inşaatçının servetinin varisi olduğunu öğrenir. Bir kaç eksik belge için inşaatçının evine gider ve gece oradan ayrılır. Ertesi sabah inşaatçının başına gelenleri öğrenir ve Sherlock Holmes'ten yardım ister.

Bir adam evinin duvarında Dans Eden Adamlar'ın çizildiğini görür. Bir kaç defa bu olay tekrarlanınca Sherlock Holmes'ten yardım ister. Bu gizemli olayın arkasına Sherlock Holmes'ün büyüteciyle bakıyoruz!

Müzik öğretmeni olarak çalıştığı evden -kendi evine dönmek için- istasyona giderken Bisikletli Takip'e maruz kaldığını farkeden Bayan Violet Smith Sherlock Holmes'e danışır. Sherlock Holmes'le birlikte amansız bir takibe katılıyoruz.

Ülkenin ileri gelenlerinden Holdernesse Dükü'nün oğlu Lord Saltire yatılı okuduğu Priory Okulu'nda kaybolmuştur. Sherlock Holmes ilginç aile bağları arasında Lord Saltire'in peşindedir.

Kara Peter Vakası'nda eski denizci Kara Peter'in ölümünü aydınlatma görevini Sherlock Holmes -Stanley Hopkins'in yardım istemesi üzerine- üstlenmiştir. Kara Peter'in ölümüne kimse üzülmese de ölüm sebebi ve şekli çok tuhaftır.

Charles Augustus Milveron hayatını insanlara şantaj yaparak kazanan bir adamdır. Resmi olarak kimse şikayet edemediği için geçim kaynağı kendini korumaktadır. Sherlock Holmes bir müvekkili için bu adamla iş yapmak zorundadır.

Altı Napolyon'un Esrarı'nda Napolyon büstlerini çalan ve onları kıran bir kişinin gizemi anlatılmaktadır. Sherlock Holmes bu esrarın peşindedir!

Üç Öğrenci'de çalınan sınav kağıdı anlatılmaktadır. Bu sınav kağıdı, yüklü bir miktar burs sınavının kağıdır. Sınavdan sorumlu Bay Hilton Soames Sherlock Holmes'ten yardım ister.

Altın Gözlüğün Esrarı'nda Profesör Coram'ın asistanının ölümü ve yanında bulunan altın gözlüğün ölümle alakası araştırılmaktadır. Sherlock Holmes esrarın peşindedir!

Kayıp Futbolcu'sunun bulunması için Bay Overton Sherlock Holmes'ten yardım ister.

Abbey Çiftliği Vakası'nda evin beyfendisi öldürülmüştür! Evin hanımefendisi öldürenlerin üç kişilik bir hırsız çetesi olduğunu söyler ve sadece odadaki gümüşler bulunmuştur. Sherlock Holmes'ün şüphesi asla uyumamıştır ve gerçeğin peşindedir!

Bendeki kitap Martı Yayınları'ndan Cumhur Mısırlıoğlu çevirisyle Şubat 2013 baskısı.

Martı Yayınları
Kitapyurdu.com
İdefix.com

4 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

Paylaşıma teşekkürler...

Samet Yangın dedi ki...

Rica ederim; keyifli okumalar.

Unknown dedi ki...

valla sağa olun performans ödevi yarınken ve bendede bu kitap oldu için başka çarem yoktu hiçbi sitede olmayanı yapmışsınız hll olsun size

Adsız dedi ki...

Biraz uzun olsaydı iyiydi

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.