21 Ağustos 2011 Pazar

Ruh Koleksiyoncusu

Jane Rizolli ve Maura Isles bu kez farklı bir seri katille karşı karşıya. Katıksız kötülük aynı olsa da yöntemler ve istekler değişmiş.

Olayın detaylarına girmeyeceğim. Yoksa ne tadı kalır bunu okumanın! Seri katil arkeoloji temalı... Aslında arkeolojiye merakı da yok. İsteği başka. İsteği... Kadınları mumyalayan, bataklıkta saklayan, kadınların başlarından tsantsa yapan bir seri katil...Bununla arkadaşlık eden bir psikopat. Olaylar Boston'da bir müzenin bodrumunda bulunan ve ikibin yaşında olduğu sanılan bir mumyayla başlıyor. Ancak mumyada olmaması gereken bir şey bulunuyor: Mermi.

Tess Gerritsen her zamanki üslubuyla, güzel kurgusuyla harika bir polisiye, gerilim eseri sunuyor. Soluksuz okunan bir roman. Ancak dikkat edilmesi gereken rahatsız edicilik. Üstelik "insan saklama yöntemlerinin" gerçekten de kullanılmış olması işleri başka bir boyuta taşımakta!

Bir insanın yıllarca korku içinde yaşaması, saklanması ve "özgür" olamamasının baskısı, her an öldürülecekmiş hissi ve bir seri katilden kaçmak zorluğu insan zihnini ne kadar zorlasa da bunun üstesinden ancak yavrusunu korumaya çalışan bir anne gelebilirdi! Tess Gerritsen bunda da çok haklı!

Kitap Doğan Kitap'tan Boğaç Erkan çevirisiyle ilk baskısını Haziran 2011'de yapıyor.Orijinal adı: The Keepsake.

Tess Gerritsen eserlerinin televizyon dizisi uyarlaması:
Dizinin resmi internet sayfası: http://www.tnt.tv/series/rizzoliandisles/
IMDb sayfası: http://www.imdb.com/title/tt1551632/
CNBC-e sayfası: http://www.cnbce.com/diziler/Hakkinda.aspx?TvSerieId=94


Kitap:
Doğan Kitap
KitapYurdu.Com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

şu an yarısındayım gerçekten çok sürükleyici bir kitap .

Samet Yangın dedi ki...

İyi okumalar dilerim.

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.