18 Aralık 2014 Perşembe

Labirent Ölümcül Kaçış

 James Dashner eseri. Macera yüklü seriye davetkar bir kapağa sahip. Kitaptan önce, akıllı telefonlar için üretilmiş oyununu tanıdım. Daha sonra böyle bir serinin varlığından haberim oldu. Bu dönemlerde sinema uyarlaması da mevcut.

Serinin ilk kitabında, Thomas, bir asansörün içinde uyanır. Adı dışında hiçbir şey hatırlamaz. Asansörün kapısı açılır ve ona bakan gözlerle karşılaşır. Onların hiçbirini tanımaz. Thomas'ı karşılayan çocuklar da Thomas ile aynı yoldan geçerek buraya gelmişlerdir ve aynı şekilde onlar da geçmişe dair hiçbir şey hatırlamazlar.

Burası Labirent'in merkezi Kayran'dır. Burada yaşarlar! Kayran'a ilk gelen çocuk burada iki yılını doldurmuştur! Thomas ve Kayranlılar labirentin gizemini çözmek için uğraşırlar.

Labirent çok yüksek duvarlara sahip, içinde Izdırapverenlerin dolaştığı, akşam hava kararıken de kapıları kapanan bir yerdir. Kimse buraya neden geldiğini bilmez. İhtiyaçları da buraya geldikleri asansörle karşılanır...

Kayran'da herkes kendine uygun bir iş kolunda görevlidir. İnşaatçılar, Sağlıkçılar... Koşucular! Koşucular labirente girip akşam kapılar kapanmadan önce geri dönmeye çalışarak çıkış yolu ararlar.

İlk kitap gayet davetkar bir kitap. Ancak serinin tamamına bakıldığında sıkıntılar mevcut. Bu sıkıntılara serinin son kitabını aktarırken değineceğim.

Pegasus Yayınları'ndan beklemediğim şekilde baskı hatalarıyla karşılaştım. Bu baskı hataları can sıkıcı düzeye çıkabiliyor.

Bendeki kitap Pegasus Yayınları'ndan Gizem Yeşildal çevirisiyle Ekim 2014 tarihli 3. baskısı.

Serinin ikinci kitabı: Labirent Alev Deneyleri
Serinin üçüncü ve son kitabı: Labirent Son İsyan
Serinin dördüncü kitabı: Labirent Ölüm Emri
Serinin beşinci kitabı: Labirent Virüs Kodu
(Yıllar sonra iki yeni kitapla seri 5 kitaplık bir seriye dönüştü. 21-09-2018)

Kitap:
Pegasus Yayınları
Kitapyurdu.com
İdefix.com
Babil.com
Dr.com.tr
Pandora.com.tr


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.