23 Mayıs 2011 Pazartesi

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

Harry Potter serisinin son kitabı! Voldermort ile büyük savaşın olduğu kitap.

Kitap İngiltere'de ilk yayımlanışı buradan takip etmiştik. Kitabın adını (Deathly Hollows) gördükten sonra Türkçe çevrisinin ne olacağı konusunda tartışmalar patlak vermişti. Ölüm Yadigarları ismi başta çok yadırganmıştı...Ancak sonradan çevirinin yerinde olması, benimsenmesini sağladı.Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu'ya buradan teşekkürler. Çevirmenlerini Harry Potter'la özdeşleştirdik neredeyse!

Ölüm Yadigarları Ozan Beedle'ın öykülerinden birisi etrafında şekilleniyor. Ölüm'ün karşılaştığı üç kardeş, ve onlara verdiği üç araç... Büyük savaş ve son!

Serinin bitmesini beklemiyorduk aslında. J. K. Rowling'in de popüler kültür kapsamında "tutan" bir şeyin devamını getireceğini düşündük ve Harry Potter'ın devam edeceğini sandık. Ancak J.K. Rowling'in ustaca hareketle Harry Potter'ın tam anlamıyla bittiğini söyledi.

Nefes almaksızın okunacak bir kitap! Düğümün çözülmesi, bu yolda üç arkadaşın karşılaştığı zorluklar ve bununla mücadele etmeleri! Onlar değil de siz savaşıyormuşsunuz gibi!

"Sihir dünyası savaşta! Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş durmuyor. Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'na dönmeyen Harry Potter, Dumbledore'un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor. Yanında - her zamanki gibi- Ron ve Hermione'yle birlikte, bir yandan Voldemort'tan ve onun Ölüm Yiyenlerinden kaçarken bir yandan da Hortkulukları yok etmek, Ölüm Yadigarlarının sırrını keşfetmek zorunda olan Harry, kendi geçmişiyle ilgili de pek çok şey öğreniyor.
İlk kitabı 1997'de yayımlanan Harry Potter dizisi, artık sona eriyor... J. K. Rowling'in yaratıcılığı ve ince işçiliğiyle ortaya koyduğu bu dünyaya veda ederken, dizinin önceki kitaplarından bile daha heyecanlı bir macera sizleri bekliyor.
Yapboz bu kitapla tamamlanıyor!"
Kitabın arka kapağında bunlar yazılı.

Kitabı ilk bitirdiğimde inanamamıştım. Kolay değil! 10 sene... 10 sene boyunca bu efsane ile yaşamak... Hatta bu kitapla büyümek! Üzerine milyonlarca çözümleme yazılan, komplo teorileri üretilen, hikayeler yazılan, hikayeler eklenen bir efsane bitmişti. Hatta internette RPG'leri bile başlamıştı.



" Yara izi ondokuz yıldır Harry'ye acı vermemişti. Her şey yolundaydı."
Serinin tüm kitapları sırasıyla:
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Sırlar Odası
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Harry Potter ve Melez Prens
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.