23 Mayıs 2011 Pazartesi

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Azkaban, büyü suçları işleyenlerin gönderildiği hapishanedir. Buranın gardiyanları Ruh Emicilerdir ve ilk defa bu gardiyanların elinden bir mahkum kurtulmuştur. Bu mahkum büyücü dünyası gazetesi Gelecek Postası tarafından her gün ele alınmaya başlanır. Hatta ve hatta gerçek dünyada, haberlerde, gazetelerde bu mahkumdan söz edilir.

Harry, vaftiz babası Siriu Black'le tanışır. Bu Harry'nin hayatına büyük değişiklik getirir. Ailesi olarak arkadaşlarını, Hogwarts'ı bellemiştir.Şimdiyse kendini daha güçlü hissetmektedir. Profesör Lupin'in de gerçek kişiliğini öğrenmesiyle ailesine bir adım daha yaklaşmıştır

Büyülü dünyaya bir adım daha... Harry ile birlikte bu dünyayı tanımaya devam ediyoruz.

J.K. Rowling elimizden bırakamayacağımız bir kitap da bizlere sunmuştur! Genelde yaptığım gibi kitabın arka kapağındaki yazıyı da buraya aktarmak istiyorum:
Sirius Blcak adında azılı bir katil, tüyler ürpertici Azkaban kalesinde tam on iki yıl boyunca tutsak kalmıştır.Tek lanetle on üç kişiyi birden öldürüen Black'in Karanlık Lord Voldemort'un hizmetkarı olduğuna kesin gözüye bakılmaktadır. Bir yolunu buluğ Azkaban'dan kaçan Black'in peşinde olduğu tek kişi vardır: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain bulunabilir.
Okuldaki üçüncü yılında Harry'yi, yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni, ilk kez alacağı Kehanet dersi, heyecanlı Quidditch maçları ve büyücülük köyü Hogsmeade bekliyor. Ama Harry'nin öncelikle Sirius Black'in elinden kurtulması gerek. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, beklenmedi gelişmelerle her sayfasında okuru biraz daha şaşırtan, biraz daha heyecanlandıran bir kitap.
Bu sihirli dünyada yeni yaratıklarla, yeni maceralarla iç içe olacağız. Çok söze gerek yok, okumaya devam!

Kitap:
YKY Online Alışveriş
KitapYurdu.Com


Kitabın film uyarlaması yine yüzüstü bıraktı.. Çok daha kitaba yaklaştırabilecekleri umudunu hep içimizde taşımıştık. Oysa olmadı. Ancak kitaptan tamamen bağımsız kalmamaları da bir artı izleyiciler için. Kitapta olup filmde olmayan çoğu sahne,bölüm; sanırım kitapların film uyarlamalarının başlıca sorunu.
http://www.imdb.com/title/tt0304141/

Serinin tüm kitapları sırasıyla:
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Sırlar Odası
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Harry Potter ve Melez Prens
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © Kitaplık
S.Y.